söndag 26 september 2010

Anniversary brunch, Baby Basics och höstmys

Söndag kväll efter ännu en skön helg i Atlanta. Just den här helgen gick väldigt fort även om vi inte hade supermycket inbokat.

Sumit sätter ihop spjällsängen
Vi började med lite date night ala American: dinner and a movie at the mall. Vi var på Johnny Rocket's på Phipps och åt burgare och milk shake vid disken där man får varsin nickel att välja en låt för på jukeboxen. Sumit valde "Brown-eyed girl". Cute. Vi såg Wall Street - Money Never Sleeps som inte fick högsta betyg av någon av oss.

Vi började med vagnen

Igår mjukstartade vi med helgfrukost och soffmys innan vi tog tag i bebisens saker. Halva gästrummet har huserat en hög hög av allt vi har inhandlat till lill* Smulis. En ny liten bebis behöver mycket mycket mer saker än vi någonsin hade kunnat föreställa oss och nu har vi fått tag i det mesta. Så igår packade vi upp barnvagnen, babyskyddet och allt annat ur kartongerna och listade ut hur allting sitter ihop och funkar. Sumit satte ihop spjällsängen och skötbordet och en liten hylla till alla kläder och sånt. Så nu står det en barnvagn och babyskydd och en massa babymöbler i extrarummet! Jag är tvungen att gå in dit och titta på allt flera gånger om dagen. Jag kan inte rikigt förstå att allt är klart och bara väntar på att bebisen ska komma! Och nu är vi i 30e veckan så det är inte så långt kvar...


Nu är alla babygrejer klara - bara bebisen som saknas!

Allt känns annorlunda nu också. Magen har blivit riktigt stor och jag känner mig rätt gravid nu - lite tung och otymplig, stel och öm. Och bebben gör sig konstant påmind nu. Både med vanliga sparkar och helt andra rörelser när jag verkligen känner en axel eller ben dra förbi under ytan när den vänder på sig. Och hicka! Det är jättehäftigt och spännande.

På kvällen var vi på jazzkonsert i Decatur med L, M och deras lilla C och G som vi inte träffat tidigare. Vi hade med oss  pic-nic och det var en skön kväll. Lite varmt men inte så farligt ändå. Efter konserten när C somnat var vi på ett superschysst froyo ställe där allt var self service. Livsfarligt! Jag var jätteduktig och tog bara pyttelite plain yogurt i den stora bägaren. Men när jag kom till toppings-disken spårade det ur direkt och innan jag visste vad jag hade gjort var koppen full av oreo cookies... So much for small portions...

Idag vaknade vi (sent - efter en jobbig natt då grannen ovanför spelade musik till kl. 3 på morgonen trots att vi ringt och klagat två gånger till courtesy officern) till en riktig höstdag - 28 grader och spöregn! Det har regnat precis hela dagen och jag tycker det är rätt mysigt.




Efter ett stopp på Target för att köpa blöjor (!!) som vi behövde till vår kurs (konstig grej att köpa blöjor) åkte vi till Market på W Hotel för brunch. I måndags var det ett halvår sedan vi gifte oss på Stadshuset den 20 mars, så vi ville fira lite. Valet-killen drog till med en "welcome to the W Hotel, I'll take your keys, valet is 90$" när vi kom. Vi skrattade till lite varpå han upprepade det med stenansikte. Han skämtade såklart men vågat att hålla igång det så länge! Det var nästan helt tomt på Market men det är ett koolt ställe och de hade en jazztrio som spelade. Maten var inte den godaste vi upplevt men det var ändå roligt att fira.

Efter brunch sprang vi in på Starbucks och köpte kaffe. Det är något så lyxigt och mysigt med en takeaway kaffe i bilen med världens bäste man på en regnig dag. Sen var vi på Baby Basics Workshop. Eller "diaper class" som Sumit kallade det. Fyra par och en lite halvgalen jewish mother-in-law type lärare. Vi lärde oss "the 5 S's": Swaddling, Sucking, Sidelying, Swinging, Shushing. Och ställde frågor och diskuterade vad vi är oroliga för osv. Ett par hade mest bekymmer med hans mamma (jewish mother-in-law) som hade svårt att inte lägga sig i för mycket osv så det blev rätt mycket prat om sånt. Vi fick öva swaddling-teknik (de älskar swaddling här. Jag är öppen för att testa det men det verkar lite knasigt att bebisens armar i princip är bundna bakom ryggen på henne när h*n sen ska ligga på rygg och därmed på armarna) och Sumit bytte blöja på en docka. Han var helt klart bäst i klassen!

Nu har vi handlat och Sumit lagar middag. Söndagsmiddag hemma hos oss är bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar