måndag 6 september 2010

A very American weekend


Sumit väljer cheesecake från den lååånga listan...
Vår första amerikanska Labour Day (jag vet - det är den kanadensiska stavningen men jag kan bara inte stava amerikanskt) long weekend har varit en väldigt skön, och väldigt amerikansk helg.

Vi började med en riktigt amerikansk dejt på fredag kväll: dinner and a movie. Dinner var ultra-amerikanskt på Johnny Rockets. Vi satt vid disken och fick en nickel var att använda i jukeboxen som bara spelar 50-tals hits. Det kändes verkligen som att kliva tillbaka i tiden. Det är ju bara snabbmat, men faktiskt otroligt bra sådan. Jättegoda hamburgare och shakes. Sen såg vi äntligen Inception. En väldigt bra film och väl värd att se på bio om ni fortfarande har chansen. Dock inte att rekommendera om man är en liten ofödd bebbe. Rätt mycket automatvapen och stackars Smulan hoppade till och sparkade non-stop i 2,5 timmar trots alla försök till lugnande strykningar över magen.
 
Lördag fortsatte med amerikanskt tema och började med brunch på Cheesecake Factory. Också förvånansvärt bra mat. Vi åt avocado egg rolls och pear, blue cheese and walnut pizza och delade på en bit fresh strawberry cheesecake. Väldigt gott. Sen Ikea, men denna gång bara babygrejer (och västerbottenost och kardemummaskorpor!), följt av två fancy baby stores: B Braithwaite och Seed Factory i samma område. Båda med otroligt fina saker som samtidigt är fruktansvärt dyra. Det fanns små tröjor till nyfödda som kostar bra mycket mer än jag någonsins skulle betala för en tröja till mig själv... Men vi köpte lite grejer ändå - bland annat en Sophie som vi har förstått är ett måste för varje bebbe idag. Efter shoppingen var vi i Atlantic Station och testa Rosa Mexicana som rekommenderats som en bra mexikan. Ganska bra men långt ifrån det bästa vi ätit bland all den goda mexikanska maten som vi ätit här.

Söndag blev en lugn hemmadag med lång sovmorgon, lazy frukost i soffan, simning/träning och lite grocery shopping. Sen lagade Sumit middag - söndag är en av hans kvällar och han lagar sjukt bra indisk mat då. Så jag pysslade omkring lite i lägenheten medans han gjorde aloo matter. Väldigt gott.

Idag har vi fortsatt shoppingtemat med ett besök på Perimeter Mall som ligger i en förort 5 miles norr om Buckhead. Vi började med lunch på... ...Cheesecake Factory. Där vi till och med beställde exakt samma sak som i lördags fast minus cheesecaken. Sen åkte vi till Babies'r Us som ju är helt gigantiskt! Där lyckades vi beta av en hel del på listan. Efter att ikväll också ha regat oss på fyra prenatal class sessions, en (8 timmars) childbirth class, en maternity wing tour, och en baby basics workshop - till vilken man ska ha med sig ett stort mjukisdjur eller en docka, en swaddling blanket och en blöja (bara Infant CPR, Breastfeeding School och ev heldagskursen Everything you need to know about labour and delivery återstår att skriva in oss på) -känns det som att vi nästan borde vara off the bad parent list nu!

So all in all, en väldigt amerikansk helg (komplett med starbucks-slurpande under shoppingen) som gick i konsumerismens och utematens tecken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar