lördag 18 september 2010

Skön lördag i Georgia

Sumit i köket...
Lördag kväll i Buckhead (uttalas "bookhead" i vår familj). Sumit står bakom spakarna i köket (mer regel än undantag numera) och lagar ihop en libanesisk festmåltid och jag sitter på en barstol och softar lite.

Vi har haft en jätteskön dag. Gick upp mitt i natten (08.45 - på en lördag!!) till en fin Atlanta morgon. Det var inte så soligt och lite breezy ändå. Vi åt frukost och packade en liten matsäck och satte oss i bilen och åkte norrut mot Dunwoody och Sandy Springs där vi mötte upp ett helt gäng vuxna och bebisar och åkte i kortege mot Chattahoochee River National Recreation Area för en lätt hike (läs: promenad). Längs vägen mot parken fanns det massor av gigantiska villor. Det är så sjukt mycket gigantiska villor i och omkring Atlanta så man kan inte förstå att det är sant. Vad jobbar de med? Vilka har råd att bo där? Fine att det är billigare med massive lyx-real estate i Georgia än på många andra ställen, men ändå?

Det var jätteskönt att komma ut i naturen lite och få röra på sig utomhus. Och floden är bred och häftig och jag tycker det är lite roligt, för under min country period efter en sommar i cowboy-country handlade en av favvislåtarna om just Chattahoochee floden! Efter vår promis åt vi lite matsäck och lekte lite med bebbarna men det blev till slut lite väl varmt och vi drog oss tillbaka till bilarna. Som hade stått i solen och var så varma att man knappt ens kunde öppna dörrarna för att handtagen var så kokheta!

På vägen hemåt stannade vi förbi Babies'r Us (typ som en Ica Maxi, fast bara babygrejer) och köpte en present till en tjej som har baby shower imorgon. Jag har aldrig träffat henne men jag hänger på på hennes shower ändå. Lite knasigt, men roligt att träffa lite fler svenska tjejer och roligt också att få gå på en shower nu efter att ha hört så mycket om dem (det är MYCKET baby shower snack på gravidgympan). På Babies'r Us var det bara att gå fram till en liten kiosk och mata in namnet på den blivande mamman så fick vi upp hennes "registry" (önskelista) och kunde välja att printa ut bara det som fanns kvar att köpa. Snyggt och prydligt uppradat med hänvisning till vilken gång man skulle till för att hitta det man sökte.

Vi stannade också på Starbucks och försökte fylla på med lite vätska efter tiden i solen. Pratade om att vi kanske skulle försöka få fram lite cash ändå till tollvägen hem, men tänkte att de måste väl ändå ta kort om man åker till en lucka med kassörska istället för en lucka som bara har en hink där man kastar in sina 50¢. Men icke. Kort tog dem inte alls. Alternativet till att betala 50¢ cash var att få hem en räkning på $25.50 i efterhand. Vi hittade bara 25¢ så den sura kassörskan tog sin kamera och gick ut för att ta en bild på nummerplåten. Men då var damen i bilen bakom så snäll så hon betalade åt oss! Sånt händer ju sällan hemma...

När vi kom hem med tusen matkassar (storhandlade på vägen hem - passar på att ta allt det tunga när Sumit är med) stod det en bil på vår plats i garaget. Mycket märkligt. Sumit lyckades dock lirka sig in framför den eftersom vi har en dubbelplats och bilarna bredvid inte var där men jag vet inte hur vi ska få ut bilen igen imorgon om grannarna är tillbaka och courtesy officern inte har fått bort den inkräktande SUVen.

Nu börjar det bli mörkt ute och jag tror att middagen snart är klar. Jag fick rulla lite falafelbollar men i övrigt har kocken Sumit järnkoll på läget. Jag tror jag går och kollar om det går någon bra film ikväll...

1 kommentar:

  1. Vad skönt att du kan gå bra fortfarande!
    Och att du har en sådan superman som lagar mat till dig :)
    Kramkram

    SvaraRadera