söndag 28 november 2010

En lååång långhelg

Thanksgiving är en fyradagars helg och tydligen största shoppinghelgen på året. På själva Thanksgiving är nästan allting totalstängt. Man kan inte tanka bilen eller köpa mjölk eller nästan någonting. Men dagen efter Thanksgiving var Black Friday. This is big time shopping.

Jag hade lagt upp en superbra plan för hur vi skulle maximera denna möjlighet: vid midnatt natten till fredagen skulle vi befinna oss i North Georgia vid North Georgia Premium Outlets. Där finns en Cole Haan outlet som hade Midnight Madness Sale med 50% rabatt på outlet priserna (som redan är ungefär 25% av butikspriserna), och som de super-customers vi är, hade vi även fått en extra 20% kupong hem på posten. Sumit älskar ju Cole Haan och hade sneglat på ett par väskor i flera månader, så den rean ville vi ju inte missa. Och det finns en massa andra bra outlet.butiker där också! Efter outleten tyckte jag vi skulle bege oss tillbaka till Atlanta och ta ett stopp på till exempel IHOP (International House of Pancakes) som har öppet dygnet runt. Viktigt att inte gå och lägga sig emellan och tappa shopping-high känslan. Sen öppnade några butiker kl. 3 på morgonen. Men det viktiga var att befinna sig på Lenox Square Mall kl. 5 när de öppnade för där skulle Club Monaco (bådas favvobutik) 30% rea på allt som redan var reat och vi hade båda sneglat på ett par grejer där men avvaktat med att köpa. Vi skulle också köpa vår digitala systemkamera som vi efter mycket research valt ut. Klockan 8 öppnade Phipps Plaza (lyxgallerian next door) med breakfast and gift bags.

Tyvärr blev min plan brutalt nerröstad av min man som var helt säker på att om vi hade genomfört denna strapats och alltså inte sovit en blund, så hade förlossningen börjat på fredagen när vi var supertrötta och inte hade några reserver att dra ifrån. Han hade förmodligen rätt. Ingen av oss sov bra på torsdag natten så det blev ingen all-nighter. Men på fredag morgon åkte vi ändå iväg till Lenox i förhoppningen om att de grejerna vi ville ha fortfarande skulle vara kvar. Och vi hade tur och fick tag i allt. Det svåraste var att hitta parkering. Det var regnigt och trist och vi fick cirkla parkeringen många gånger innan vi fick en plats. Kön till valet-parkering var alldeles för lång för att det skulle vara en option. Efter Lenox åkte vi upp till outleten och shoppade loss på Cole Haan. Så pass mycket så expediten (som också kände igen oss sedan tidigare shopping sprees där) först berättade hur mycket vi hade sparat (vågar inte ens berätta hur mycket det var) och sen vad totalen blev. Suffice to say at efter shoppingen där (3 väskor, 3 par skor) tittade vi inte ens in i de andra outlet-butikerna utan det var dags att call it a day. En riktigt lyckad shoppingdag!

På lördagen var vi på Highland Bakery och brunchade med det vanliga svenskblandade gänget och deras små. Det var sjukt mycket folk men gott och trevligt. Efteråt gick Sumit och jag en promenad i solen. Jag har blivit så mycket bättre så detta kunde genomföras i nästan normal-person takt utan stödbälte! Hurra! Det var en jättefin, lite sval höstdag.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar