onsdag 13 oktober 2010

Baby talk på yogan

Igår kväll var vi bara tre pers på yogan. Tre av fyra regulars.

Jag trodde jag var sen och sprang in till en tom sal och insåg att jag var först på plats. C-D är oftast lite sen så A kom in först. Hon har alltid något på gång. Förra veckan när instruktören frågade om det var något särskilt vi ville jobba med sa hon:
A: "You know how vi har lärt oss lite ställningar och övningar som kan uppmuntra bebisen att lägga sig med huvudet neråt? Well, finns det några övningar man kan göra för att få den att vända sig åt andra hållet?".
Och vi alla: "Varför skulle du vilja vända bebisen så den har huvudet uppåt?"
Och A: "Den använder min urinblåsa som kudde - jag är kissnödig hela tiden."
Och vi alla: "Meh, du är gravid. Då är man kissnödig hela tiden."
Och A: "Nej, alltså, jag är kissnödig jämt. Hela tiden."
Och vi alla: "Ja. Gravid."

Denna gång inledde hon med "Is anybody else nesting like crazy?". Hon har någon form av infrysningsmaraton på g.

När C-D kom in var hon på ganska dåligt humör. Hon är beräknad till den 7 november så hon är lite tung och obekväm nu (truth be told så är hon nog lite tung och obekväm även sans graviditet men men). Hon och hennes man hade varit på childbirth class i helgen och hon var lite "freaked out". Däremot hade det varit bra för hennes man som tydligen inte riktigt har fattat grejen till nu men efter kursen hade han både pratat med jobbet om att vara ledig en månad efter födseln och börjat leta efter en städerska då det hade gått upp för honom vad det kan innebära för en kvinna att föda barn och hur hon kanske mår efteråt.

Både A och C-D var rätt irriterade på sina män som tydligen anammar ett helt annat beteende gentemot dem när de är på föräldraförberedande kurser än hemma. C-Ds man hade hållit på och hjälp henne upp från golvet och ur stolen på childbirth class, något som han tydligen aldrig gör hemma. Hon bara "what are you doing??". Och As man klappar henne på magen in public men aldrig hemma. Det är som att de blir nervösa i ett sammanhang och liksom går in i ett beteende som de tror är rätt. Som att de har sett på tv hur man ska göra när man är blivande pappa och så går de in i det beteendet när de är osäkra, men inte alls hemma... Och C-D bara "Why are you even touching me? Do you know how hot I am even without your hot hands on my back?". Och A stämde in med: "And YOU put me in this situation!"

Där satt den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar