torsdag 7 oktober 2010

Rock on tummy!

Belly Budsen har kommit!

En braig sak är att de har en delare så att jag kan lyssna på samma musik som magen och i alla fall kolla att det inte är alltför högt eller att stackaren ligger och lyssnar på gangsta rap av misstag...

Idag kom våra Belly Buds! Belly buds är hörlurar som man sätter på magen så att man kan spela upp ljud för bebisen. Man kan ju använda vanliga stora hörlurar också men med dessa som klistras på kan man påverka mer vart de sitter om man tex vet att bebisens huvud är långt ner. De ska även kunna användas för att uppmuntra bebisen att lägga sig i rätt läge - men då måste man väl verkligen veta vad bebben har för favoritmusik!

Jag börjar bli orolig för att bebisen kommer att bli värsta IT-nörden (och tro att min föreläsare är pappa) eftersom den vissa dagar får lyssna på flera timmar föreläsning i webbutveckling. I och för sig kanske bra grej om det är svårt att få honom/henne att somna i framtiden - att bara kunna spela upp lite föreläsningar. Men idag för första gången fick Smulis lyssna på klassisk musik medans jag började lära mig CSS!

Det sparkades för fullt där inne i magen. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Låg h*n och diggade eller försökte h*n sparka av lurarna?

 

En rolig grej är att de har en applikation online som heter VoiceShare som man (tex grandparents) kan använda för att spela in meddelanden som man kan mejla till mamman som laddar ner och spelar upp för magen. På det sättet är rösten redan känd för bebisen när man träffas första gången. Belly Buds används tydligen flitigt av militärfamiljer där pappan är utomlands men ändå vill kunna prata med magen och vänja bebisen vid dess röst.

Hokus pokus? Kanske. Mest roligt för oss som föräldrar? Probably. Men ny research visar att foster i magen har ett minne redan från 30 veckor. Huruvida de lär sig så mycket i magen är inte klart. Samtidigt vet man att hjärnan växer och utvecklas för fullt de sista månaderna och gör en massa kopplingar. Och studien (mer om den på ABC här) visar tydligt att foster kan lära sig att känna igen ljud. Vi får väl se om det går att lugna vår lill* med Vivaldi när den kommer ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar